Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Hier kunnen we mee verder’

Erik ten Hag is blij met de zege die Ajax zondagmiddag boekte op Sparta. “Als je met 5-2 wint is dat prima, mooie goals en goede aanvallen en twee vrije trappen die we prachtig binnen schieten. Prima. Hier kunnen we weer mee verder”, stelt hij na afloop tegen FOX Sports. Ajax maakte vooral na rust een prima indruk. “Als wij effectiever zijn, wordt het een stuk makkelijker. Dat zie je ook. Maar we moeten wel oppassen dat we niet gemakzuchtig worden.”

Toch hadden de Amsterdammers het in de beginfase niet makkelijk. “De punten worden steeds duurder in de laatste fase van de competitie, Sparta heeft de laatste twee weken ook nieuw elan gevonden. Ze stonden goed georganiseerd en het was lastig om er doorheen te komen. Dan komen zij ook nog op voorsprong, maar dan is het heel goed van de ploeg dat ze snel de gelijkmaker maken. Na rust hebben we het goed afgemaakt met veel diepgang aan de buitenkant, veel beweging tussen de linies en de ruimtes achter de laatste linie benut.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.