Erik ten Hag: ‘Ik denk dat we een extra stap kunnen zetten’

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang voor Ajax. De ploeg van Erik ten Hag is op trainingskamp in De Lutte, won haar eerste oefenduel gemakkelijk met 2-11 en er staat nog een reeks oefenwedstrijden op het programma voor het seizoen officieel gaat beginnen. De hoofdtrainer van Ajax wil de komende weken vooral ook conditioneel een goede basis leggen voor de rest van het seizoen. “We waren vorig seizoen heel erg fit en daar moeten we nu weer naar streven”, aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

Als het aan de oefenmeester ligt, komt Ajax aankomend seizoen nog fitter voor de dag dan afgelopen seizoen het geval was. “Wij leiden spelers op die het aankunnen om drie keer in de week een wedstrijd te spelen”, legt de hoofdtrainer van de Amsterdammers uit die discipline hoog in het vaandel heeft staan. “Ik denk dat we een extra stap kunnen zetten, maar je hebt ook te maken met andere, nieuwe spelers. Wij zoeken echter spelers die dit aankunnen, die kunnen adapteren.”

Intussen is Ajax volop bezig om ook de kwaliteit van de selectie te waarborgen. “Je wil altijd beter en probeert altijd door te selecteren omdat je een hoger niveau nastreeft. Maar we weten ook dat de club mogelijk een aantal sterkhouders gaat verliezen. Frenkie de Jong vertrekt en er zal misschien nog wat volgen uit de binnenste kern van vijftien spelers, maar daar hebben we op geanticipeerd. We willen weer een sterk elftal formeren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.