Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Ik heb echt zitten genieten van mijn ploeg’

Erik ten Hag reageerde uitermate tevreden na de 2-1 bekerzege op PSV in de kwartfinale van het bekertoernooi. “Ik heb eerste helft echt zitten genieten van mijn ploeg”, zegt hij bij ESPN. “Zo had je het vooraf bedacht. De uitvoering is niet altijd zoals je het bedenkt, maar dat was in de eerste helft zeker wel het geval. Het was écht genieten. Dat was fantastisch om te zien. We zijn op de goede weg en dit moeten we continueren, want de tweede helft was natuurlijk een stuk minder.”

Ajax zette hoog druk en was dominant aan de bal. “Zij kregen geen moment de tijd om adem te halen en kwamen geen moment onder de druk uit. Het duurde heel lang voordat zij in de buurt van onze goal kwamen. Pas in de slotfase van de eerste helft hadden zij een paar uitbraken, maar verder was het alleen maar Ajax dat de klok sloeg.” Toch nam PSV na rust meer initiatief en kon het zelfs nog gelijk worden. “In de slotfase hoeft maar één bal goed te vallen. Davy Klaassen trapte hem aan het eind nog voor de lijn weg.”

Ten Hag is blij dat Ajax ook deze wedstrijd weer over de streep heeft getrokken in de toch al roerige en drukke periode waarin de club zich begeeft. “Er zit een onverzettelijkheid in deze ploeg. Als wij in de tweede helft onder de druk van PSV wat rustiger zijn aan de bal en de counters beter uitspelen, gaan wij echt stappen voorwaarts maken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.