Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Ik zag dit niet aankomen’

Ajax won zaterdag met grote moeite van RKC en Erik ten Hag reageerde niet tevreden. Hij zag het ook niet aankomen. “Na een interlandperiode voorafgaand aan een Europese wedstrijd is het altijd moeilijk, ik had dit niet aan zien komen, want we hebben goed getraind, maar de eerste helft leek nergens naar”, zegt hij tegenover de camera’s van de NOS.

Ten Hag vond het vooral falen van het team. “Dit ligt aan mentaliteit. Er was geen samenwerking, er stonden elf bv’tjes op het veld. We speelden zonder energie en dan roep je het over jezelf af. De teamorganisatie stond niet goed. Er werd niet samengewerkt, afspraken werden niet nagekomen. Dan loop je achter de feiten aan.”

Ajax begon goed aan de tweede helft. “Je ziet dan een andere ploeg op het veld staan die snel de 1-0 maakt en daarna moeten we de wedstrijd killen. Maar wij laten ze terugkomen in de wedstrijd en dat mag niet gebeuren. Wij lieten ze in leven, terwijl het makkelijk 0-3 had kunnen staan. De ploeg moet ik wel een compliment maken dat ze de veerkracht hebben om de 1-2 te maken met een geweldige goal van Quincy Promes.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.