Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Ik zie duidelijk verbetering’

Erik ten Hag baalt enorm van de bekeruitschakeling tegen FC Utrecht, maar de oefenmeester ziet genoeg positieve punten om op voort te borduren. “Het creëren van kansen is het probleem. Dat heeft te maken met spelers die terugkomen van blessures. Ze hebben ritme nodig. Dat is een positief punt. Blind, Ziyech en Promes hebben een hele wedstrijd in de benen. Zo moeten ze in vorm komen”, aldus de oefenmeester na afloop in gesprek met FOX Sports.

Afgelopen zondag verloor van Ajax van AZ en kregen de Amsterdammers geen grip op de opbouw van de Alkmaarders. “Vandaag was het druk zetten veel beter. Ik heb ook weer bepaalde rust aan de bal uit een bepaalde formatie gezien. Vanuit daar moeten we kansen creëren. Het gaat zeker niet briljant, maar ik zie duidelijk verbetering”, aldus de oefenmeester. “In de veldbezetting, in balbezit en bij onze creatievelingen, die moeten beter in vorm komen. Je ziet dat er nog spirit in de ploeg zit.”

FC Utrecht won uiteindelijk door een goal uit een vrije trap en een strafschop en Ten Hag is niet blij hoe makkelijk de tegengoals werden weggegeven. “Het is heel onnodig om daar een vrije trap weg te geven. Verdedigend was het daarna heel slecht. Ik wil niet ingaan op individuen, maar we komen afspraken niet na”, doelt hij op Blind die het buitenspel ophief. Edson Alvarez veroorzaakte na rust de penalty. “Of hij daar niet moet glijden? Dan loopt hij in ieder geval het risico op een penalty.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.