Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Invallers gaven goede impuls’

Erik ten Hag is niet opgelucht, maar vooral blij na de 6-0 zege op VVV. “Ik ben blij dat we gewonnen hebben, ik kan ook tevreden zijn. We hebben de nul gehouden. Dat was denk ik heel belangrijk na de afgelopen weken toen we een hoop goals tegen kregen. Wat we vorige week al goed hebben gedaan, is goals maken en dat hebben we vanavond ook weer gedaan. Het mooie is dat we zes verschillende doelpuntenmakers hebben en ik denk dat de invallers een goede impuls aan de wedstrijd gaven”, doelt hij tegenover FOX Sports op Huntelaar en Neres.

Ajax had het in de eerste helft nog erg lastig tegen VVV.  “Het was moeilijk. Dat heeft overigens ook met de tegenstander te maken, maar dan vind ik nog dat we meer moeten afdwingen. Dan denk ik dat we te onrustig zijn, te geforceerd naar de eindoplossing gaan. We moeten dan op de helft van de tegenstander lang aan de bal blijven en dan de ruimtes bezetten. Uiteindelijk moet dan de versnelling komen, maar ik denk dat we die te snel wilden maken. Dan leid je balverlies en loop je tegen een counter aan.  Tegen deze ploeg is dat niet makkelijk om kansen te creëren. In de tweede helft kwam dat dan tot uiting. De tegenstander wordt dan moe en dat hebben we toch afgedwongen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.