Erik ten Hag: ‘Je moet naar jezelf kijken als je het niet afdwingt’

Erik ten Hag baalt enorm van de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League na de 0-1 thuisnederlaag tegen Valencia. “De teleurstelling is heel groot. We hebben met tien punten een goede groepsfase gespeeld. We stonden op het randje van de kwalificatie. We verdienden het, maar het is niet zo. Je moet naar jezelf kijken als je het niet afdwingt”, reageert hij tegenover Veronica Inside.

Ten Hag vindt dat Ajax meer uit de wedstrijd had kunnen halen, ondanks dat het niet groots speelde. “We hebben niet gescoord, maar hebben wel de kansen gehad. Het was totaal onnodig, want we hebben nauwelijks iets weggeven, op twee momenten voor rust na. Die nekken je dan. Dat is ontzettend bitter”, analyseert de oefenmeester die weet dat Ajax nu de Europa League staat te wachten. “Ik wil dit even laten bezinken. We wilden Europees overwinteren, maar de teleurstelling overheerst. Zondag (tegen AZ, red.) is nu belangrijker dan de Europa League.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.