Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Magallán heeft zijn visitekaartje afgegeven’

Erik ten Hag is gematigd tevreden na de 3-1 bekerzege op sc Heerenveen. De oefenmeester heeft bij vlagen genoten, maar baalt ervan dat zijn ploeg niet de hele wedstrijd scherp was. “De eerste helft heb ik een heel goed Ajax gezien met variabel aanvalsspel. Het publiek heeft echt genoten, ik in ieder geval wel en we maakten fantastische goals. De 3-0 ruststand was geenszins geflatteerd”, zegt hij na afloop in gesprek met FOX Sports.

“Het eerste uur vond ik acceptabel, we creëerden na rust ook nog een aantal goede kansen, maar daarna werd het steeds minder”, constateerde de hoofdtrainer van Ajax. “Het is wel begrijpelijk, maar dat mogen we niet accepteren. De laatste fase was gewoon niet goed. We moeten de eis naar elkaar hoger gaan leggen. Gelukkig pakt André de strafschop, anders konden we het nog heel moeilijk krijgen in de laatste paar minuten.”

Ten Hag liet Lisandro Magallán debuteren en het spel van de Argentijn stemde Ten Hag tevreden. “Hij heeft duidelijk zijn visitekaartje afgegeven en een uitstekend debuut gemaakt. Het is een goede mandekker, goed in de duels, maar vooral ook goed in het anticiperen. Maar ook aan de bal speelt hij functioneel goed. Op dit niveau is hij een toegevoegde waarden, dat heeft hij wel laten zien.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.