Erik ten Hag: ‘Met veel energie gestart’

Erik ten Hag is blij dat Ajax zaterdagavond weer eens een simpele overwinning heeft weten te boeken. Na de nederlagen tegen FC Twente en Atalanta werd PEC Zwolle met 4-0 verslagen in de Johan Cruijff ArenA. “We hadden er een paar meer kunnen maken”, vond Ten Hag. “Maar ik ben erg tevreden over de manier waarop we ons hebben laten zien”, aldus de oefenmeester na afloop.

“We zijn met heel veel energie gestart. Als je dat doet, dan hoeft zo’n wedstrijd geen probleem te zijn en daar moet ik de jongens voor complimenteren.” Ajax stond na ruim een half uur spelen al met 3-0 voor. “Dit is wat wij graag willen zien, maar je zal dat altijd zelf moeten brengen. Vorige week (tegen FC Twente red.) hebben we gezien wat het resultaat is als je dat niet brengt.”

De uitschakeling in de Champions League van afgelopen week doet Ten Hag pijn, maar hij probeert het vooral positief in te zien. “We hebben schitterende wedstrijden gespeeld. We hebben dankzij de Champions League een hartstikke goede ontwikkeling doorgemaakt, zowel als team als spelers individueel. Daar moeten we mee verder gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.