Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Niemand komt zonder kras aan de finish’

Erik ten Hag had een gelijkspel tegen AZ verdient gevonden, maar de Alkmaarders wonnen het duel in de slotfase. “Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar als het wel een winnaar verdiende was het Ajax. Want Ajax had de betere kansen”, stelt hij tegenover FOX Sports. “Wij moeten in de spiegel kijken, want we maken een onacceptabele fout in het slot van de wedstrijd. Perr heeft verder een uitstekende wedstrijd gespeeld. Ik vond hem heel erg sterk. Dan is het ontzettend zuur voor hem dat zo’n foutje hele grote gevolgen heeft.”

Ondanks de vele wijzigingen in het elftal, vond Ten Hag dat Ajax goed voor de dag kwam in Alkmaar. “We deden vandaag heel veel dingen goed. We lieten AZ niet voetballen en ik denk dat wij regelmatig onder de druk van AZ uitspeelde, maar in het vervolg lukte het minder.” De oefenmeester vindt dat de wedstrijd zeker een topper was. “De wedstrijd was in evenwicht. Soms hadden zij wat de overhand soms hadden wij wat de overhand. In de intensiteit en beleving was het een topwedstrijd. Twee ploegen die volle bak gingen.”

Ajax verliest nu voor de derde keer op rij en scoorde ook al deze duels niet. Ten Hag ziet echter nog geen grote problemen. “We weten ook dat we tegen Valencia hebben gespeeld en vandaag was ook een topwedstrijd. En we kennen de problemen voorin.” Toch blijft hij kritisch. “Wij moeten scoren, ook met deze bezetting. We hebben genoeg kansen gehad met Van de Beek, een bal op de paal, een kans voor Huntelaar. In topwedstrijden krijg je niet veel kansen en dan moet je ze benutten, dat hebben we niet gedaan. Ook het beetje geluk ontbreekt vandaag.”

Door de zege van AZ op Ajax staan beide teams nu met evenveel punten bovenaan. Dat komt de spanning in de competitie ten goede. “Voor de Nederlandse competitie is dit leuk. Voor ons was het onnodig. Maar niemand komt zonder kras aan de finish.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.