Erik ten Hag: ‘Ontevreden over de restverdediging’

Erik ten Hag reageerde kritisch na afloop van de 3-1 zege op PAOK. “Het was een hectische wedstrijd waarin een hoop dingen niet goed gingen, maar ik moet ook zeggen dat onze teamspirit ongelooflijk goed was. Ze hebben gevochten en weerbaarheid getoond nadat we achterkwamen en een penalty misten. Daar moet je als ploeg mee om kunnen gaan en dat hebben we goed gedaan”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegenover Ziggo.

Ten Hag is vooral ontevreden over de grote ruimtes die Ajax gaf aan de Grieken om te counteren. “Ik ben heel ontevreden over de restverdediging. We hebben ze heel vaak onnodig in de counter gezet en dan zijn zij heel gevaarlijk. Dat hebben we ook gezien in de heenwedstrijd en de analyses daarvan, maar het overkomt ons toch een paar keer en dat mag niet. Er zijn een aantal afstemmingsproblemen en die moeten wij oplossen willen wij succesvol zijn in Europa.”

Toch is het niet één en al negativiteit vanuit de oefenmeester, die zijn elftal ook goed voetbal heeft zien spelen. “We hebben bij vlagen hele mooie aanvallen op de mat gelegd, er goed doorheen gespeeld en kansen gecreëerd. En ook de weerbaarheid en  de teamspirit waren geweldig om te zien.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.