Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Ook deze ploeg moet van Groningen winnen’

Erik ten Hag is reageerde ontevreden na de 2-1 nederlaag tegen FC Groningen op zondagmiddag, maar vond ook dat het niet meezat voor zijn ploeg. “We komen ongelukkig op achterstand”, doelt hij in gesprek met FOX Sports op de openingstreffer van Kaj Sierhuis. “Of Groningen had heel veel geluk, zo kun je het ook zeggen. De tweede goal was eigenlijk idem dito. We speelden heel matig in de eerste helft. Veel te laag tempo, niet goed aan de bal en in de duels niet thuisgeven… dan krijg je dit.”

Ajax miste een aantal vaste krachten zoals André Onana, Hakim Ziyech, Daley Blind en David Neres. Ten Hag wil dat echter niet als excuus aandragen voor de nederlaag. “Ook deze ploeg moet van Groningen winnen. Ik vind dat we beter moeten. We hebben een andere standaard en daar moeten we heel snel naartoe.” FC Groningen won veel duels. Bracht Ajax dan te weinig strijd? “Strijd vind ik een containerbegrip. We moeten gewoon beter aan de bal zijn en in de veldbezetting. We hebben de wedstrijd niet goed gelezen. We moeten betere keuzes maken, dan speel je ze uit elkaar. Anders krijg je veel duels, wat wij niet willen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.