Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Overwinning meer dan verdiend’

Erik ten Hag reageerde opgetogen na de 3-1 zege op PSV die Ajax in de titelstrijd houdt. “Ik vond de overwinning meer dan verdiend. De eerste helft hebben we goed gespeeld, hebben we PSV onder druk gezet en waren we aan de bal redelijk tot goed. Vervolgens maken we een goede goal via een uitstekende voorzet. De ruststand van 1-0 was daarom dik en dik verdiend”, analyseert hij in gesprek met de NOS.

Ajax gaf de voorsprong weg na een rode kaart voor Noussair Mazraoui. Uit die vrije trap viel de gelijkmaker. “Het is een rode kaart, dat lijkt mij duidelijk. Daarna is het gewoon heel vervelend dat die bal erin valt. We hebben de wedstrijd namelijk onder controle, in de grip, en dan staat het opeens 1-1 terwijl we moesten winnen.” Uiteindelijk won Ajax alsnog met 3-1. “De weerbaarheid die we lieten zien, was vandaag heel duidelijk en daar moeten we op verder. Dat moet je gewoon iedere wedstrijd brengen. Wij kunnen tot grote hoogtes stijgen, dat hebben we al vaker gezien dit seizoen, maar het gaat erom dat je in de mindere wedstrijden er ook staat.”

Ten Hag ging nog even specifiek in op de prestaties van David Neres die de strafschop versierde en de 3-1 maakte. “De tweede helft was Neres werkelijk ongrijpbaar. Hij heeft bij vlagen fantastisch gespeeld. Dat wil je graag zien, daar komen mensen voor naar het stadion en levert ook wat op.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.