Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Schitterend om te zien’

Erik ten Hag reageerde opgetogen na de 0-4 zege op Vitesse. Vooral over de eerste helft was hij tevreden. “Ik vond ons vanaf het begin af aan heel goed spelen en we maakten geweldige goals. Super gespeeld gewoon. We hadden er nog wel een paar bij kunnen maken”, zegt hij tegen FOX Sports. “We legden Vitesse totaal onze wil op en we hebben Vitesse van het kastje naar de muur getikt. Zij kwamen er totaal niet aan te pas. Complimenten voor de ploeg, het was schitterend om te zien.”

Toch is hij kritisch op het spel na rust, waarbij Ajax de teugels liet vieren. “Het zijn geen robots, maar toch moet je het niet accepteren. Ze gaan in de spaarstand, maar dit kost nog meer energie want het veld wordt daardoor heel lang, krijgt meer balverlies en je moet constant weer omschakelen. Als je gewoon vanuit de positie blijft spelen en blijft pressen zoals in de eerste twintig minuten, dan maak je het jezelf makkelijker en kost het uiteindelijk minder energie. Daar zijn we de tweede helft niet meer aan toegekomen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.