Erik ten Hag persconferentie

Erik Ten Hag: ‘Snelle goals maakten de wedstrijd makkelijker’

Ajax trainer Erik Ten Hag zag Ajax simpel winnen van FC Emmen: 2-5. De coach was blij hoe de wedstrijd over het algemeen verliep. ‘Op dit scenario hoop je natuurlijk. We hebben scherp gespeeld tegen een ambitieuze en scherpe tegenstander. Dit hebben we denk ik uitstekend gedaan’, concludeert hij in gesprek met Fox Sports.

Ajax kwam tegen Emmen snel op voorsprong door een doelpunt van Donny Van de Beek. ‘We hebben in de beginfase gelijk de 0-1 gemaakt. De eerste kans moest gelijk zitten, want dan wordt het leven een stuk makkelijker. En als je ook nog vlak voor rust de 0-2 maakt, wordt ook zo’n wedstrijd redelijk makkelijk’.

De 49-jarige coach was ook tevreden over het spel van de messcherpe Klaas-Jan Huntelaar. ‘We hebben er even op gewacht, op zijn honderdste doelpunt voor Ajax. Het duurde een beetje lang, maar hij was vandaag messcherp en speelde heel giftig’.

Het tweede gedeelte van de tweede helft vond Ten Hag niet zo best aan de Amsterdamse kant. ‘De houding was niet goed. Het stond toen 0-5. Ik begrijp het allemaal wel, want het is menselijk, maar we kunnen dat niet accepteren. Je moet vanuit de positie blijven spelen en je moet de bal laten gaan en dan kun je er nog twee bij maken, maar nu krijg je er twee tegen’.

Ten Hag verweet het eigen doelpunt van Nico Tagliafico aan het collectief geheel. ‘Het concentratieniveau daalt van het team. We gaan uit de positie lopen. Het gaat allemaal een tempootje lager en dan roep je dit over jezelf af’.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son