Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Soms ontstaan op ruïnes hele mooie dingen’

Ajax werd na de nederlaag tegen PSV opgewacht door een groep supporters bij de Amsterdam ArenA en spelers en staf gingen het gesprek aan. Daarbij kreeg Hakim Ziyech echter een ‘zwiep’ van een supporter. “Ik begrijp het sentiment”, zegt Erik ten Hag op Ajax TV. “Het is oké dat ze ons ter verantwoording roepen, wij hebben ook een goede band met de supporters en zullen elkaar altijd steunen. We kunnen dus ook met elkaar communiceren, maar dat heeft wel grenzen. Fysiek aan elkaar zitten gaat over de grens en dat is gebeurd. Dat hoort niet, want je hoort elkaar te respecteren.”

De supporters wilden verhaal halen na de slechte wedstrijd tegen PSV. Een wedstrijd die vrij kansloos met 3-0 verloren ging en waarmee het kampioenschap in handen van PSV kwam. Ajax zit in een dal, maar Ten Hag gaat niet bij de pakken neerzitten. “Soms ontstaan op ruïnes hele mooie dingen, zo moet je dit ook beleven. We zijn diep gevallen, we hebben veel negatieve aspecten uit die wedstrijd meegenomen, maar er zijn ook positieve aspecten. Die moet je ook benoemen en dan moet je door. Nu moeten we de energie vinden om VVV te verslaan.”

Het feit dat Ajax niet meer om het kampioenschap speelt, heeft de motivatie om wedstrijden te winnen niet doen zakken. “We moeten winnen, die plicht hebben wij. De tweede plek is uiteindelijk maar één voorronde Champions League minder dan de kampioen, dus het is alles waard om daar alles voor te geven. Daarnaast willen we het publiek vermaken en met een goed gevoel de vakantie ingaan, dus we hebben voldoende motivatie om veel energie op te wekken om de komende wedstrijden honderd procent ervoor te gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.