Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Te weinig gescoord, maar ook niks toegelaten’

Erik ten Hag wilde het na afloop van de 1-0 zege op Heracles kort houden: “Het verhaal van deze wedstrijd is simpel: we hebben heel veel kansen gecreëerd, we hebben er maar één gemaakt, achterin hebben we niks toegelaten, Onana heeft geen werk gehad, en dan wordt het 1-0. Het verwijt is dat we te weinig hebben gescoord, compliment is dat we ook niks hebben toegelaten”, aldus Ten Hag na afloop tegenover FOX Sports.

“Het is de wedstrijd van de gemiste kansen. Je kan het jezelf veel makkelijker maken door snel de 2-0 te maken, dan schiet je er waarschijnlijk nog meer in. Waar het aan ligt? Dat kan ik jou nu ook niet vertellen”, aldus de oefenmeester. “Ik denk dat de spelers veel energie in de wedstrijd hebben gestoken, dat ze veel hebben geïnvesteerd om überhaupt die eerste te maken. Uiteindelijk wil je het publiek ook vermaken met meer goals en het is doodzonde dat dat niet is gebeurd.”

Volgende week zondag staat de topper tegen PSV op het programma. De Eindhovenaren hebben zeven punten voorsprong en kunnen voor eigen publiek tegen Ajax kampioen worden. “Ik denk dat ze voor ons sowieso wel bang zijn, dat lijkt mij logisch. Volgende week lijkt mij duidelijk: er is maar één ding dat wij moeten doen en dat is voor de volle winst gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.