Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Tijd om ons seizoen te verzilveren’

Erik ten Hag gaat vol vertrouwen de bekerfinale tegemoet die Ajax zondag speelt in De Kuip tegen Willem II. Ajax heeft een vol programma, maar volgens de oefenmeester is er van vermoeidheid geen sprake.  “Wij zijn topfit. We hebben voldoende tijd gehad om te herstellen: niemand zit in het rood. Wij zijn erop gebrand om te winnen”, aldus Ten Hag tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale.

Komende woensdag kan Ajax zich plaatsen voor de Champions League finale. Een unieke prestatie. Maar Ajax is nog niet bezig met de return tegen Tottenham Hotspur. “We zitten in een bepaald ritme. Waarbij de eerstvolgende wedstrijd steeds het belangrijkst is. Zo benaderen we iedere wedstrijd, dus ook zeker de finale van zondag. Voor heel veel van onze spelers is dit de eerste keer in hun carrière dat ze een prijs kunnen winnen. Voor iedereen is dit een unieke kans. Het is 9 jaar geleden dat Ajax de beker won, dat is te lang.”

Of Ten Hag spelers rust geeft voor de Champions League kraker tegen de Spurs laat hij in het midden. “We stellen een elftal op dat van Willem II moet gaan winnen. Het is voor de spelers van Willem II misschien wel de kans van hun leven. Ik verwacht dat ze tot de tanden toe gewapend aan de aftrap verschijnen. Maar wij zijn er ook op gebrand. We hebben aan het begin van het seizoen een aantal doelen gesteld. De spelers gaven aan alles te willen spelen: zo houden ze het heft in eigen hand. Nu is het tijd om ons seizoen te verzilveren.”

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.