Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Vaker de trekker overhalen’

Erik ten Hag is erg tevreden met vertoonde spel en de zege van Ajax tegen PEC Zwolle. “Ik heb een heel goed en overtuigend Ajax gezien”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop van de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. “We hebben alleen nagelaten om dit verder uit te drukken in de score. 5-0 was ook een normale uitslag geweest. We waren dominant, creëerde veel kansen en lieten zelf ook niks toe.”

Ten Hag is dus kritisch op de afwerking. “Het enige wat ik de ploeg echt kan verwijten is dat we de trekker veel vaker over moeten halen waardoor het verschil groter wordt en dan wordt ook de wedstrijd vele malen makkelijker.” De trainer werd ook geconfronteerd met de elleboog die Klaas Jan Huntelaar gaf. Was dat rood? “Ik heb het gehoord, maar je kan ook zeggen dat het een penalty is, want hij wordt vastgehouden bij een cornerbal.”

Ajax staat, door het puntenverlies van PSV op zaterdag tegen Heerenveen, nu nog vijf punten achter op de Eindhovenaren. “Dat is natuurlijk nog niet goed, want we willen bovenaan staan, maar met het spel hebben wij een stap voorwaarts gezet. Hier kunnen wij op voortborduren en PSV gaat vanzelf punten verspelen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.