Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Vals en oneerlijk hoe ze mij neerzetten’

Erik ten Hag wordt in de media niet bepaald geprezen om zijn voorkomen voor de camera’s. Sterker, er wordt vaak gelachen over zijn manier van presenteren. Toch heeft de hoofdtrainer van Ajax daar weinig last van. “Ik lig van de kritieken op mijn presentatie totaal niet wakker”, stelt hij in gesprek met Voetbal International. “Die afzeikcultuur past bij Nederland, de programma’s die dat doen worden goed bekeken. Scoren over de rug van een ander. Je weet op het moment dat je deze job doet, en het zit tegen, dat dit kan gebeuren.”

Ten Hag vindt dat hij zichzelf moet blijven en niet met ‘alle winden moet meewaaien’ als het om kritiek gaat. “Ik leg het direct naast me neer en richt me op zaken die ik kan beïnvloeden. Dit kan ik niet beïnvloeden. Mijn streven is het maximale eruit te halen bij mijn ploeg. Als ik daarin faal, dan lig ik er wakker van. Maar niet hoe ze mij neerzetten. Dat is vaak vals en oneerlijk. Ja, ik praat niet zoals een Amsterdammer, maar Amsterdams is ook een dialect. Ja, ik ben schor, maar er zijn wel meer mensen schor.”

De oefenmeester vindt het ook enigszins hypocriet hoe de media dingen zoekt om kritiek op te hebben. “Alleen als je wint, heb je vrienden. En bij Ajax telt dan ook mee dat je aantrekkelijk moet spelen. Zolang die twee zaken niet opgaan, kan de aandacht naar iets negatiefs gaan. Bij mij gaat het dan over mijn presentatie. Ik denk dat mijn presentatie bij me past. Het is ook kenmerkend voor mij hoe ik te werk ga. No-nonsense zou je het kunnen noemen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.