Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Voetbal is meer dan alleen balbezit’

Erik ten Hag is geschrokken van de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. Hoe kon Ajax dit overkomen? “Als je in de eerste helft van de competitie maar acht goals tegen hebt en nu krijg je er tien tegen in twee wedstrijden, dan is het duidelijk waar het aan ligt. We komen onze verdedigende opdrachten niet na. Dat is slecht. Voetbal is meer dan alleen balbezit”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop tegenover FOX Sports.

De oefenmeester was wel tevreden over hoe Ajax de wedstrijd startte. “We begonnen goed aan de wedstrijd met heel veel druk en daarmee brachten we Feyenoord in grote problemen. We kwamen verdiend op 1-0 en kregen kansen op 2-0, maar daarna komen we onze afspraken niet na. Onder andere in de omschakeling na een spelhervatting, maar ook het kort dekken en vooruit verdedigen was heel slecht verzorgd en dan overkomt je dit.”

Ten Hag wil momenteel niet denken aan de titelstrijd. “We zijn hartstikke chagrijnig van dit resultaat en zeker ook de manier waarop. We denken nu alleen maar aan hoe we dit weer kunnen draaien. Het zal heel snel terug moeten komen. We moeten beseffen wat ons groot heeft gemaakt. Aan de bal hebben we vandaag ook goede dingen laten zien. Maar voetbal is meer dan alleen balbezit.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.