Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Wat zoiets doet bij de tegenstander is onvoorspelbaar’

Ajax neemt het zondag om 12:15 uur op tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard heeft Ajax het traditioneel moeilijk, maar nu er geen publiek zit kan dat weleens anders zijn. “Geen publiek is nu business as usual”, zo reageert Erik ten Hag in aanloop naar het duel tegen zijn voormalig werkgever. “Je ziet daardoor wel af en toe vreemde uitslagen, ook in de Champions League deze week.”

Maar daarover wil de trainer niet te veel klagen. “Wij moeten als voetballerij heel blij zijn dat we kunnen voetballen, dat gaat met hobbels en soms zit het tegen. We hebben ons dinsdag rond het duel met FC Midtjylland gericht op de wedstrijd en die hebben we gewonnen. Ik houd mij bezig met voetballen en de ontwikkeling van het team”, aldus de oefenmeester over de impact van het coronavirus. “We zijn niet moe, het elftal is fris. Er is vanochtend goed getraind en we zijn gretig.”

Bij FC Utrecht is het momenteel onrustig. John van den Brom vertrekt zo goed als zeker als hoofdtrainer bij de Domstedelingen en zal zondag niet op de bank plaatsnemen. Hoeveel effect heeft dit op het elftal van Ajax’ tegenstander? “Ik ben er niet zo mee bezig, meer met die wedstrijd van zondag”, aldus Ten Hag. “Wat zoiets doet bij de tegenstander is onvoorspelbaar, maar het ligt vooral aan ons en de houding waarmee we het veld op gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.