Erik ten Hag: ‘We hadden totale controle’

Erik ten Hag reageerde opgelucht en tevreden na afloop van de plaatsing voor de Champions League na de 2-0 zege op APOEL. “We hadden totale controle in de wedstrijd en hebben totaal gedomineerd. Maar het verschil was heel lang maar één, dan hoeven ze maar één mogelijkheid te krijgen. Maar ik moet de ploeg een groot compliment maken. Hoe ze organisatorisch gespeeld hebben. Ze waren heel gedisciplineerd. Ze hebben niets toegelaten en creëerden een paar kansen.”

De hoofdtrainer van Ajax vertelt in gesprek met Veronica Inside dat de positiewijzigingen hem goed zijn bevallen. “Vanaf vrijdag zijn we begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. Dan kun je eindelijk een keer trainen”, doelt hij op het feit dat hij in de voorbereiding meerdere sterkhouders miste wegens interlandverplichtingen. “We wilden per se Blind achterin hebben om daar toch het voetbal aan de gang te krijgen. Dat was een van de dingen die op Cyprus na een half uur tótaal wegvielen. Daley heeft het heel goed ingevuld.”

De oefenmeester is sowieso tevreden over de prestatie van zijn team. “Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen. De sterkhouders Onana, Blind, Ziyech, Tadic, Huntelaar: fantastisch.” Ziyech speelde achter de spits. “Ik vond Hakim vandaag enorm belangrijk in het as van de veld. In de topwedstrijden moet je daar met een middenvelder spelen. Hakim leed heel weinig balverlies, deed bijna altijd iets goed met de bal en speelde heel creatief.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.