Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We hebben AZ nooit in de wedstrijd laten komen’

Erik ten Hag is erg te spreken over de 5-0 zege op AZ. “Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar er gingen heel veel dingen goed vandaag. We hebben op de eerste plaats het publiek vermaakt, ontzettend veel kansen gecreëerd en soms spectaculair. Dat alles deden we vaak met hoog drukzetten en de tegenstander geen kans geven om aan spelen te komen. Dat is toch de kracht van AZ. Dus we hebben ze eigenlijk nooit in de wedstrijd gelaten”, aldus de hoofdtrainer tegen FOX Sports.

Ten Hag koos tegen AZ voor Donny van de Beek waardoor David Neres op de bank begon. Ook kreeg Kasper Dolberg de voorkeur boven Klaas Jan Huntelaar. “We hebben meer dan elf basisspelers. Die hebben we ook elke keer weer nodig. Dit is de zeventiende wedstrijd die we al spelen. Dat is voor sommige een halve competitie. En je ziet ook de kleine pijntjes die we ook hebben. Dat is ook logisch en er komen nog een aantal hele zware maanden aan, dus we hebben alle spelers ook keihard nodig om in de race te blijven.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.