Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We hebben de draad weer opgepakt’

Erik ten Hag is blij met de zege op FC Groningen. “Prima wedstrijd, prima gespeeld. Alleen hadden we het in de score nog meer moeten uitdrukken”, aldus de hoofdtrainer na afloop in gesprek met FOX Sports. “Zeker in de fase na rust bleef het lang 1-0 en hadden we het tempo hoger moeten houden. Pas na de 2-0 werd het makkelijker en konden we de wedstrijd uitspelen. Op geen gegeven moment kan de tegenstander het niet meer belopen, vallen er ruimtes en gaat het baltempo omhoog. Dat had alleen wel eerder gekund.”

Nu wacht woensdag het eerste groepsduel in de Champions League tegen AEK Athene en Ajax gaat daar vol vertrouwen naar toe werken. “We hebben de draad weer opgepakt en zitten direct weer in het goede gevoel. We hebben drie keer gescoord, de nul gehouden, weinig weggegeven, behoorlijk wat kansen gecreëerd en hadden alleen wat effectiever kunnen zijn.” Over de fitheid van zijn spelers heeft Ten Hag ook niet te klagen. Alleen Lasse Schöne heeft een pijntje. “Maar dat is een schrammetje. We hebben tijd genoeg om te herstellen. De groep is fit, dus dat is geen probleem.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.