Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We hebben er te weinig uitgehaald’

Erik ten Hag baalt van het 0-0 gelijkspel tussen Ajax en FC Utrecht. “Uiteindelijk gaat het om winnen en dat hebben we niet gedaan”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegenover FOX Sports. “Naar mate de wedstrijd vorderde werden we steeds dominanter en kwamen dichterbij het doel van Jensen, maar we hebben hem te weinig in de problemen gebracht. We kregen ontzettend veel schietkansen, maar we hebben er te weinig uitgehaald.”

Opvallend was dat Ten Hag geen enkele wissel doorvoerde. Waarom niet? “Je moet je altijd afvragen of het daar beter van wordt. Ik vond dat de spelers het goed deden en natuurlijk hebben we overwogen om Siem de Jong in te brengen, want hij kan een goal maken. Maar dat kunnen Van de Beek en Ziyech ook. Ik heb er geen spijt van dat we niet hebben gewisseld, want we hadden controle en dominantie.”

Ajax heeft nu zeven punten achterstand op PSV. Het puntenverlies is dus een flinke tegenvaller? “Zo zie ik dat niet. Historisch gezien is dit een lastige wedstrijd voor Ajax, we hebben vandaag een punt gehaald. Met Ajax moet je natuurlijk iedere wedstrijd winnen, maar de competitie wordt in april of mei pas beslist.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.