Erik ten Hag is opgelucht na de benauwde 0-1 zege op VVV. “Als je op deze manier wint dankzij de VAR, dan hebben we geluk gehad en dat is enorm zuur voor VVV. We hebben vele kansen gecreëerd en hebben het nagelaten om het af te maken. Dan gaat de tegenstander erin geloven, maar dat hebben wij ook gedaan en uiteindelijk worden we ervoor beloond”, aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.

Ajax werd in de eerste helft al geholpen door de VAR toen een goal van VVV werd afgekeurd. “Blijkbaar was het een overtreding en dan blijf het 0-0. Maar wij moeten meedogenlozer worden voor de goal, dan krijg je deze discussie ook niet.” De gegeven strafschop aan Ajax vond Ten Hag terecht. “Ik zag bij de overtreding op Huntelaar direct dat het een penalty was, maar als de VAR er niet was geweest, was de bal niet op de stip gegaan.”

Al met al is de hoofdtrainer best tevreden over het vertoonde spel. Vooral over het spel in de eerste helft. “Ik zie dat we tegen een tegenstander die heel gesloten staan, die staan te handballen, dat we toch vijf honderd procent kansen creëren in de eerste helft. Daar moet er eentje van binnen. VVV kwam er verder niet uit en was het alleen maar Ajax dat voetbalde.”