Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We hebben het hoofd koel gehouden’

Erik ten Hag zag een wedstrijd met meerdere gezichten waarbij Ajax uiteindelijk met 2-4 van PEC Zwolle won. “De eerste fase was heel goed. We maakten drie geweldige goals, maar na de noodgedwongen wissel (Alvarez voor Martinez red.) veranderde het spelbeeld en werd het nog onnodig 1-3. We gaven in die fase ook wat meer weg”, analyseerde Ten Hag na afloop tegenover FOX Sports.

“In de rust hebben we dat weer recht kunnen zetten. Maar in de tweede helft komt er een moment dat er weer een speler geblesseerd moet uitvallen”, doelt hij op de hoofdblessure van Edson Alvarez die lang aan de zijlijn werd behandeld. “Daarna veranderde het beeld omdat we met tien man stonden waarbij we twee kansen tegen kregen waarvan er één in gaat. Daarna was het een mooie test voor de ploeg waarin het hectisch werd, maar we het hoofd koel hebben gehouden en niks meer hebben toegelaten, behalve het schot van Dennis Johnsen. Uiteindelijk trekken we het over de streep en maken we zelfs de 2-4.”

Ajax kwam niet ongeschonden uit de strijd, want de drie wissels waren allemaal noodzakelijk wegens blessures. “We hebben wat zorgen, maar op dit moment zie ik het nog positief. Martinez heeft last van zijn knie, Alvarez van zijn hoofd en Van de Beek spierklachten. We moeten even afwachten hoe dat zich ontwikkelt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.