Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We hebben wat goed te maken’

Erik ten Hag hoopt dat Ajax terug in vorm kan komen in de wedstrijd voor de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. “Fysiek moet je fit zijn en onze spelers zijn fit. Vorm kan er van de ene op de andere dag zijn. Als je de wedstrijd met de juiste teamspirit begint, kun je heel ver komen”, stelt hij in aanloop naar de kraker. “We kijken ernaar uit en weten dat we op dit podium heel erg sterk kunnen zijn, zeker in Amsterdam. En we hebben wat goed te maken.”

“Real Madrid kan de juiste tegenstander op het juiste moment zijn. Het is een ongelooflijk grote uitdaging, want we spelen tegen een club uit Spanje, uit een enorm sterke competitie. Madrid, De Koninklijke, de winnaar van de laatste drie edities van de Champions League. Real Madrid vormt met de ervaring van Toni Kroos, Luka Modric, Sergio Ramos en Karim Benzema en de jonge spelers een goede mix. Dan weet je dat je als individu én team honderd procent moet zijn. Alles moet kloppen voor een resultaat.”

En daarom bereidt Ajax zich gedegen voor. “De mentale voorbereiding zal hetzelfde zijn als bij de eerdere Europese wedstrijden. We moeten in de koppen van de spelers zien te krijgen hoe we eerder in Europa succesvol waren. We zullen heel goed georganiseerd moeten zijn, een plan moeten hebben en als team moeten spelen, willen we een kans maken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.