Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We moeten langer aan de bal blijven’

Ajax ging donderdag met 2-0 onderuit bij Getafe in de Europa League tot teleurstelling van Erik ten Hag. De oefenmeester vond dat zijn ploeg te weinig de voetballende oplossing zocht, ondanks de druk van de Spanjaarden. Iets wat in de slotfase wel lukte. “We hebben de mogelijkheden ook in de eerste helft gehad, al zijn ze dan natuurlijk frisser en dan is het ook moeilijker. Maar dat waren ook de fases en momenten in de wedstrijd dat het wel kon en dan moet je langer aan de bal blijven”, zegt hij tegenover FOX Sports.

De spelers van Getafe maakten enorm veel theater en Ajax liet zich af en toe daardoor provoceren. De technische staf heeft de ploeg vooraf gewaarschuwd, maar er geen extra aandacht aan gegeven. “Ik heb er niet te veel nadruk aan besteed. Alles wat je aandacht geeft dat groeit, maar natuurlijk is het besproken. Te vaak moeten we beter ons hoofd erbij houden en op de momenten waar we kunnen voetballen, moeten we dat doen. Wij moeten niet meegaan in hun opportunisme en emotie.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.