Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We moeten tevreden zijn’

Erik ten Hag reageert na afloop erg tevreden over de 3-0 zege die Ajax zaterdagavond boekte op bezoek bij NAC Breda. “Je had liever met 5-0 gewonnen, maar je moet je zegeningen tellen als je bij NAC met 3-0 wint en zakelijk en goed hebt gespeeld. Dan moet je tevreden zijn”, aldus de oefenmeester na afloop in gesprek met FOX Sports.

In de eerste helft had Ajax moeite met de verdedigende stijl van de thuisploeg. “NAC had al aangekondigd dat ze de ruimtes klein zouden houden en aan de opstelling zag je ook dat ze compact gingen spelen op de counter wilde loeren.” Uiteindelijk kwam Ajax dankzij een eigen doelpunt op voorsprong. Geen lucky volgens Ten Hag. “Ik denk dat we dat hebben afgedwongen. Natuurlijk is het een eigen goal, maar we spelen daar wel op met ingestudeerde corners.”

De oefenmeester ging na afloop in op twee spelers. Allereerst David Neres. “We weten hoe goed hij kan voetballen vanuit verschillende posities. Ik denk dat hij het prima heeft gedaan met veel beweging en dreiging. Hij had alleen wat pech in de afronding.” Ook Huntelaar kreeg een compliment die vlak voor tijd de 0-3 maakte en vervolgens als eerste weer terug was om af te trappen in de zoektocht naar nog een goal. “Dat vind ik fantastisch. De gretigheid, de hongerigheid, gaat altijd voorop en dat op die leeftijd. Dat straalt af op de rest en dat moet voor iedereen een voorbeeld zijn.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.