Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We moeten veel beter om de titel te winnen’

Erik ten Hag heeft zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax erop zitten. De Amsterdammers waren in de Klassieker met 2-0 te sterk. “Ik heb ervan genoten, zeker van mijn ploeg”, zegt hij na afloop tegenover FOX Sports. “De manier waarop we hebben gewonnen staat mij heel erg aan, dat was prima.”

Toch heeft Ten Hag ook kritische noten. “Natuurlijk zitten er kanttekeningen aan, maar we waren dominant, maken twee geweldige goals en hebben op één kopbal van Berghuis na niks weggegeven. Dan moet je heel tevreden zijn. Het moet nog wel wat beter. Bij momenten moeten we versnellen en die momenten moeten we ook beter leren herkennen, zeker in de omschakeling lag er vaak ruimte waar we te weinig van hebben geprofiteerd. ”

Het was voor Ajax de eerste wedstrijd na de winterstop en blijft zo in het spoor van PSV. Over een week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht en ook dat is dus weer een belangrijke wedstrijd om de titelstrijd. “De titel is de missie, daar moet alles voor wijken, maar daar moeten we ook heel hard voor werken”, stelt de hoofdtrainer van de Amsterdammers. “Wij moeten nog veel beter om de titel te winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.