Erik ten Hag: ‘We moeten weer een grens verleggen’

Erik ten Hag weet maar al te goed dat Ajax woensdagavond van goede huizen zal moeten komen om Juventus te verslaan in de Amsterdam ArenA. “De lat komt steeds hoger te liggen”, zegt hij tijdens de persconferentie. “Dat zal nu ook weer moeten om Juventus te verslaan. Na Bayern München en Real Madrid zullen we weer een grens moeten verleggen. Maar dat doen we met ons eigen spel. We gaan er heel veel plezier aan beleven.”

Eén van de grote vraagstukken is het meespelen van sterspeler Cristiano Ronaldo. “Wij willen tegen de beste spelers spelen. Dat daagt uit, en wij gaan uitdagingen niet uit de weg. Het is fantastisch om tegen een topper als Ronaldo te kunnen spelen.” Juventus zal het in elk geval moeten stellen zonder aanvoerder Giorgio Chiellini. Hij is geblesseerd. “Hij is een ontzettend belangrijke speler, een zeer geslepen verdediger. Dus het zal een gemis zijn voor hen dat hij er niet bij is. Maar Juventus heeft zo’n brede selectie dat ze dat wel kunnen opvangen.”

De hoofdtrainer van Ajax ging desgevraagd ook nog in op het feit dat het knap is dat Ajax zo ver in de Champions League is gekomen. “De financiële verhoudingen zijn totaal veranderd, dus het is vele malen moeilijker om als relatief klein voetballand in deze fase van de Champions League te komen. Dat betekent dat je creatief moet zijn en een plan moet hebben, en dan is het mogelijk om je te meten met de beste clubs.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.