Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We waren scherp’

Erik ten Hag is zeer tevreden met de 5-0 overwinning op FC Emmen. “Wij hebben de wedstrijd prima benaderd, we waren scherp, begonnen goed, maken snel een goal en maken er nog een beetje bij. Dan lijkt de avond makkelijk, maar dat was het niet”, stelt de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sports.

Hij vond dat Ajax ervoor zorgde dat FC Emmen zich weinig kon laten zien. “Wij hebben de tegenstander onze wil opgelegd, we creëerden kansen en hebben ze ook benut”, aldus Ten Hag die meerdere spelers uitstekend vond spelen, maar vooral het team looft. “Het was een goede collectieve prestatie met spelers die zich ook individueel laten zien.”

Eén van die spelers is Hakim Ziyech. Blijft hij bij Ajax? “Hij speelt graag voor Ajax en dat laat hij ook elke wedstrijd zien. Hij wil graag spelen, heeft veel plezier in voetballen en wil beslissend en bepalend zijn en dat is hij ook. Ik hoop dat hij blijft en daar ga ik nu ook vanuit.”

Dinsdag wacht de return in de laatste voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. “We staan 3-1 voor, dat is een goed perspectief, maar we moeten heel scherp zijn daar. We zijn ambitieus en weten wat ons daar te doen staat. We moeten vooral gaan voetballen, want daar zijn we goed in.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.