Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We zijn er klaar voor om de degens te kruisen’

Ajax wacht woensdagavond haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Amsterdammers spelen in de tweede voorronde Champions League thuis tegen Sturm Graz en Erik ten Hag ziet na een voorbereiding van ruim een maand uit naar de wedstrijd. “We zijn er klaar voor om de degens te kruisen op het Europese platform”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tijdens de persconferentie.

“Ik denk dat we ons goed en uiterst zorgvuldig voorbereid hebben. Helemaal optimaal was het niet, maar dat lukt je nooit in het voetbal. Daarmee moet je dealen. We hebben in wisselende samenstellingen gespeeld, maar goede inzichten gekregen en goed op kunnen trainen”, zo stelt Ten Hag die ook weet dat het niet ideaal is dat WK-gangers en nieuwe spelers als Daley Blind en Dusan Tadic nog niet topfit zijn. “Maar ik denk niet in problemen, maar in oplossingen. Zo moeten we er allemaal instaan.”

Blind en Tadic zullen sowieso bij de wedstrijdselectie zitten. “Blind is later ingestroomd tijdens het trainingskamp in Engeland. Hij zit nog in opbouw. Of hij speelt, zullen jullie morgen zien.” Tadic sloot nog later aan, maar kan speelminuten maken. “Hij is heel gretig en gaf direct zijn visitekaartje af tijdens de training. Hij is ambitieus en een echte winnaar. Hij is fit genoeg om te spelen. Invallen is ook spelen.” Alleen Kasper Dolberg is niet fit. “Hij heeft een probleem aan zijn buikwand. Daar staat een heel groot vraagteken achter.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.