Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘We zijn frisser en scherper’

Dit weekend wordt de Eredivisie hervat. Ajax speelt zondag tegen Sparta en Erik ten Hag heeft veel in zin de tweede seizoenshelft. “We zijn weer fris. In december waren we moe, ook mentaal. Maar nu zijn we frisser, scherper. We kunnen een hoge intensiteit halen en zijn directer. Dat zag je wel aan die wedstrijd in Qatar”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax – Sparta.

De Rotterdammers mogen niet worden onderschat. Zo wonnen ze thuis van AZ en speelde het ook thuis gelijk tegen PSV en werd er bij Feyenoord eveneens een punt gepakt in De Kuip. Ten Hag weet dat Ajax de tegenstander niet mag onderschatten, maar dat mag sowieso nooit gebeuren. “Ik ben voor elke wedstrijd waakzaam. Sparta kan verrassend uit de hoek komen. We moeten alert zijn. Zij zijn opportunistisch en hebben hun wapens. Maar ook hun zwaktes.”

De oefenmeester kan niet beschikken over de geblesseerden Blind, Neres en Labyad. Klaas Jan Huntelaar lijkt wel op tijd te zijn hersteld van een achillespeesblessure en ook Ryan Babel is inzetbaar. “Babel is wedstrijdfit. Hij is multifunctioneel inzetbaar en we bekijken per wedstrijd wie we nodig hebben. Huntelaar kan, als het morgen in de training goed gaat, alweer op de bank plaatsnemen. Want een Huntelaar die 15 minuten meespeelt kan ook het verschil maken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.