Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We zijn weer op de goede weg’

Erik ten Hag is opgelucht na de 1-3 zege van Ajax op sc Heerenveen. “We hebben een moeilijke week achter de rug. Wij moeten altijd winnen, maar we zijn weer op de goede weg. Geen enkele wedstrijd is makkelijk, maar ik heb passie gezien. De spelers waren met elkaar bezig”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers in gesprek met FOX Sports. “Ik heb vandaag focus, bereidheid en committent naar elkaar toe gezien. Volop strijd, dat was het. Dan komt het resultaat, want wij hebben de kwaliteiten om dan toe te slaan.”

De oefenmeester is zeer tevreden over het debuut van Jurriën Timber die samen met Daley Blind het hart van de verdediging vormde. “Ik vind dat ze het uitstekend hebben gedaan. Hij speelde heel zelfbewust en proactief. Precies wat ik verwacht had. In het fysieke moet hij nog een stapje maken”, doelt hij op het feit dat Timber met kramp moest worden gewisseld. Staat hij volgende week weer in de basis? “Hij heeft me zeker overtuigd. Al deed Álvarez zijn zaakjes ook prima toen hij erin kwam.”

Ajax wacht volgende week het thuisduel tegen FC Twente en hij verwacht weer dezelfde mentaliteit van zijn ploeg. “Dit is wat we minimaal moeten brengen”, aldus Ten Hag die met vertrouwen de slotfase van de competitie in gaat. “Ik zeg altijd de competitie begint op 1 maart, we moeten dus zo doorgaan. We kunnen een week goed trainen, rust nemen en de boel weer op scherp zetten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.