Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘We zullen moeten doorbijten’

Ajax kwam zondagmiddag met de schrik vrij. Tegen FC Twente kwam het met 2-0 achter, maar won Ajax uiteindelijk met 2-5. “We maakten een hele slechte start en daarna hadden we een goede comeback. We geven twee doelpunten weg door slordige fouten in de opbouw, dat is concentratiegebrek. Daar kan je ook niet tegen verdedigen, je restverdediging kan dan nooit goed staan en dan wordt je geslacht. Ik moet het team een compliment geven dat we daarna zonder groots te spelen toch met 5-2 winnen”, zegt hij tegenover FOX Sports.

Noa Lang begon in de basis en greep de hoofdrol door drie doelpunten te maken. Tot tevredenheid van Ten Hag. “Ik heb ook andere keuzes, maar ik wil de formatie en speelwijze in stand houden. Bovendien doet hij het heel goed en daar ben ik heel blij mee. We hebben het ook nodig, want we hebben problemen op die positie door blessures van Neres en Labyad. Noa laat het zien op de trainingen en bij Jong Ajax en ook vandaag laat hij het weer zien.”

Quincy Promes viel uit met een kuitblessure en dat is zoals bekend niet de eerste speler die wegvalt. “We zullen even moeten doorbijten tot de feestdagen. We hebben een heel lang jaar gehad, maar het is nog niet af. We hebben nog wat te bereiken in de competitie en tegen Valencia. We zullen ze weer oplappen en als ze niet fit zijn, moeten anderen het doen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.