Erik ten Hag: ‘Wij lieten Utrecht slecht spelen’

Erik ten Hag reageerde na afloop van de ruime 4-0 zege op FC Utrecht zeer tevreden. Ajax was de hele wedstrijd heer en meester en dat had de hoofdtrainer van Ajax niet verwacht. “Vooraf was ik er wel bevreesd om, omdat ik vind dat FC Utrecht een heel goed team heeft dat goed in elkaar zit. Als je een mindere dag hebt, krijg je echt problemen tegen dit FC Utrecht. Wij hebben ze slecht laten spelen, dat heeft puur met Ajax te maken”, aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.

De oefenmeester startte verrassend met Zakaria Labyad in de basis. “Hij deed het heel erg goed. Ik ben heel tevreden over hoe hij zijn rol heeft ingevuld. In de pressing was hij belangrijk, maar bij het positie kiezen deed hij het ook uitstekend, net als aan de bal. Hij geeft een teken van leven. Het is goed voor de hele selectie dat hij een rol speelt. We hebben ze allemaal nodig, dat blijkt maar weer. En ik hoop dat ze elkaar blijven pushen door die interne concurrentie. Dat ze resultaten behalen natuurlijk, maar ook dat ze plezier uitstralen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.