Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Wij moeten beter, dat is duidelijk’

Ajax won zondagmiddag zonder al te veel moeite met 3-0 van RKC, maar de Amsterdammers maakten niet de indruk op honderd procent te spelen. “Dat hebben we in de rust ook gezegd”, aldus Erik ten Hag na afloop in gesprek met FOX Sports. “Dit is te weinig, we moeten meer brengen. Zo speel je een tegenstander niet uit elkaar. “De wedstrijd was niet hoogstaand, verre van dat. Het was uiteindelijk wel een verdiende overwinning, maar wij moeten natuurlijk beter, dat is duidelijk.”

Aankomende donderdag speelt Ajax haar eerste duel in de zestiende finales van de Europa League op bezoek bij Getafe. “We moeten een paar stappen voorwaarts zetten. We moeten veel beter spelen om met een goed resultaat uit Getafe terug te komen.” Positief was dat zowel Hakim Ziyech als Daley Blind ieder een helft vol maakte en zo klaar zijn om te starten tegen Getafe. “Dat was een subdoel van deze wedstrijd: het terugbrengen van Hakim en Daley. We zijn er nog lang niet, ze moeten weer in het ritme komen, maar donderdag moeten ze er staan.”

Tot slot liet hij ook weten dat Bruno Varela, ondanks zijn blunders bij Jong Ajax afgelopen maandag, onder de lat staat tegen de Spanjaarden. “Ik heb al zo vaak gezien: een speler die al in het eerste heeft gespeeld gaat bij Jong nooit brengen wat je van hem kan verwachten. Bruno weet ook dat dat niet goed is, maar hij kan op een veel hoger niveau keepen en dat gaat hij donderdag ook doen. Hij heeft het vertrouwen van ons, dat hebben we ook uitgesproken, het is aan hem.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.