Erik ten Hag: ‘Wij moeten de wedstrijd winnen’

Erik ten Hag neemt tegen Tottenham Hotspur vooraf geen genoegen met een gelijkspel, ondanks dat het volstaat om de Engelsen uit te schakelen. “Wij moeten de wedstrijd winnen. Daar zullen we voor gaan. Ajax zal vooral van zichzelf uitgaan. Wij zullen beginnen alsof we op 0-0 staan. Wij zullen het beste moeten geven en een grens verleggen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tijdens de persconferentie.

Ajax heeft een goede uitgangspositie gecreëerd door in Londen met 0-1 te winnen. “Vorige week was de uitgoal belangrijk. Die hebben we ook gemaakt. Ook woensdag zal weer een specifieke mindset worden gevraagd. Je speelt deze halve finale tegen een Premier League-ploeg. Dan is de intensiteit toch anders dan in andere duels. We moeten het vooral zelf doen. Dicht bij onszelf blijven en ons eigen spel spelen. We zijn fit, gretig en weten hoe we willen en moeten spelen.”

De Amsterdammers kwamen niet helemaal ongeschonden uit de gewonnen bekerfinale van afgelopen zondag. “Alleen David (Neres, red.) heeft een klacht overgehouden aan die finale. Hij traint straks wel mee. Maar we houden een slag om de arm, maar waarschijnlijk is hij erbij.” Verder is Ajax niet lang blijven hangen in het winnen van de nationale cup. “Onze focus lag eigenlijk direct weer op deze wedstrijd tegen de Spurs. Dit is toch de grootste wedstrijd van Ajax in de ArenA.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.