Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Wij mogen zo nooit in de problemen komen’

Erik ten Hag reageerde gematigd tevreden na de krappe 2-1 zege op Sparta. “Ik heb in het eerste half uur een uitstekend Ajax gezien en we maakten ook een goede goal. Daarna werden we inconsequent, zowel aan de bal als verdedigend”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sports. “Op die gemakzucht en dat gebrek aan concentratie heb ik de jongens in de rust ook gewezen. Uit het niets maakte Sparta 2-1 en roken ze bloed. Wij mogen nooit zo in de problemen komen.”

Ten Hag loofde Lisandro Martinez die tot man of the match werd verkozen, mede omdat hij in de slotfase op knappe wijze een bal van de lijn haalde. “Dat was magnifiek. Al stonden we ook daar eigenlijk niet goed, want iemand had Auassar moeten dekken.” Toch houdt de oefenmeester complimenten over de Argentijnse centrumverdediger die de 2-2 voorkwam. “Maar Martínez liet de overlevingsdrang zien die in het team zit. Hij is daar een toonbeeld van.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.