Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Wij willen zulke wedstrijden spelen’

Ajax treedt zondag aan tegen FC Utrecht en Erik ten Hag kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. “Zoals het er nu uitziet, is het positief”, zegt hij over de fitheid van zijn selectie tegenover Ajax TV. “Het is een zwaar half jaar geweest met grote fysieke belasting, maar we stralen nog steeds frisheid uit. Dat hebben we gezien tegen Bayern München en De Graafschap en dat zullen we zondag tegen Utrecht ook moeten laten zien.”

FC Utrecht is een angstgegner voor de Amsterdammers, maar Ten Hag heeft er zin zin. “Wij willen graag zulke wedstrijden spelen. Het is een geweldig affiche om naar uit te kijken. Utrecht speelt met veel passie, echte strijd en wij kunnen onze borst nat maken, maar andersom geldt dat ook. Er heerst daar rivaliteit, zij zijn daar al weken lang mee bezig en wij moeten daarop voorbereid zijn. Het is een mooie uitdaging die echt energie geeft. Wij moeten winnen, dat is duidelijk.”

De hoofdtrainer van Ajax kwam een jaar geleden over als hoofdtrainer van FC Utrecht. De Domstedelingen hebben daarom niet zoveel verrassingen in petto voor Ten Hag. “De spelers en speelwijze ken ik heel erg goed”, aldus de oefenmeester die het huidige elftal hoog aanslaat. “Dick Advocaat verricht heel goed werk, ze spelen leuk en attractief voetbal. Utrecht is de vierde club van Nederland en als zij een goede dag hebben, kunnen zij zich meten met de top.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.