Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Wij zullen ook dit duel serieus benaderen’

Ajax is zo goed als zeker kampioen. Met drie punten voorsprong en een positief doelsaldo ten opzichte van PSV van +14 kan de landstitel Ajax eigenlijk niet meer ontglippen. Toch wil Ajax de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap niet met een korreltje zout nemen. “Wij willen er een echte wedstrijd van maken en zullen ook dit duel serieus benaderen. Wij willen ook dit duel in stijl en met klasse spelen. Wij halen die schaal binnen, maar theoretisch kan het kampioenschap ergens anders vallen. In voetbal is alles al een keer gebeurd, de meest vreemde dingen.”

Zoals altijd op de persconferentie liet Ten Hag ook nu weinig los over de opstelling. Op één ding na: “Klaas Jan Huntelaar speelt morgen. Voor hem is de uitwedstrijd tegen De Graafschap ook bijzonder, omdat hij hier heeft gespeeld en hier vandaan komt. Maar die sentimenten spelen in die beslissing geen rol. Ik maak die keuze op basis van rendement.” David Neres is een twijfelgeval. “We werken eraan om hem speelklaar te krijgen, maar ik kan er verder nog niets over zeggen. We moeten nog gaan trainen en ik moet nog in gesprek met de dokter. Op basis daarvan hakken we knopen door en het sterkste elftal zal spelen.”

Ajax wacht een roerige periode als de transfermarkt deze zomer open gaat. Erik ten Hag wil daar nog niet teveel op vooruit kijken. Hij hoopt dat Ajax de selectie bij elkaar kan houden, maar wil niet over aantallen vertrekkende spelers spreken. “Ik kan wel gaan roepen dat er een limiet is, maar dat is zinloos. Als die panelen gaan bewegen, weet je niet welke kant het opgaat. Wij hebben een streven over hoeveel spelers we willen behouden, maar kunnen niet bepalen hoeveel het er worden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.