Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Younes wilde niet invallen’

Erik ten Hag is blij met de drie punten die Ajax behaalde tegen sc Heerenveen, maar anders dan 4-1 zege doet vermoeden, ging het niet makkelijk. Wat was er zo lastig? “Het gebrek aan rendement in de eindfase, want we creëren wel legio kansen”, aldus Ten Hag tegen FOX Sports. Met name Klaas Jan Huntelaar hielp een hoop kansen om zeep. “Hij komt altijd in de positie, maar weet ook dat het beter moet. Misschien lag het eraan dat hij drie weken niet had gespeeld. Maar hij is heel belangrijk voor de ploeg met zijn slimheid en aanwezigheid. Andere spelers trekken zich ook aan hem op.”

A”Na de 1-1 werd het spel onrustig, maar ik vind het wel heel goed hoe we het na rust dan weer oppakken. Dan creëren we binnen tien minuten vier of vijf honderd procent kansen.” Ajax liep uiteindelijk dus uit naar 4-1 zege en verkleinde het gat naar koploper PSV tot zeven punten. Heeft Ten Hag nog vertrouwen in de strijd om de landstitel? “Je moet erin geloven, en dan moet je wel spelen zoals vandaag, met deze beleving. Dan komt vanzelf de kwaliteit in het spel en dat geeft plezier om te spelen. Zolang het verschil overbrugbaar is, moet je ervoor gaan.”

Tot slot kwam Amin Younes nog ter sprake. De Duitser weigerde in de slotfase van de wedstrijd een invalbeurt. “Younes wilde ik belonen voor zijn goede invalbeurt vorige week en zijn goede trainingsweek, maar het was vlak voor tijd en dat hoefde voor hem niet meer. Ik vind dat hij in moet vallen als ik dat wil, daar gaan we het nog wel over hebben. Maar hij wilde niet, dus heb ik het nu maar gelaten zo.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.