Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Zo min mogelijk concessies doen’

Ajax neemt het woensdagavond op tegen Lille en doet dat zonder de geschorsten Daley Blind en Joël Veltman. Dat houdt in dat er een ander centraal verdedigingsduo komt te staan. Perr Schuurs lijkt zeker te zijn van een plek, maar voor wie kiest Erik ten Hag aan zijn zijde? “Ik wil zo min mogelijk concessies doen, maar je moet haast wel als je twee verdedigers mist. Maar wat ik pas echt belangrijk vind, is het intact houden van onze speelwijze”, aldus de oefenmeester die niet op spelersnamen in wilde gaan.

Tussen de regels door valt echter te lezen dat Ten Hag vindt dat hij ‘wel concessies’ moet doen. Daarmee lijkt hij te hinten op het terughalen van Lisandro Martinez van het middenveld naar de verdediging. Op het middenveld komt dan een plek vrij voor vermoedelijk Edson Alvarez of Razvan Marin. “Ik ben eruit, maar ik ga er niets over zeggen”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers die ook weet dat Lille haar vaste centrale verdedigers mist. “Maar ik heb hun selectie gezien, ze kunnen heus het gemis van die spelers opvangen.”

Ten Hag verwacht niet dat Lille in eigen huis achterover gaat leunen en loeren op de counter.  “Ik verwacht dat Lille vanaf de eerste minuut gaat stormen. Dat zit in die ploeg dat deden ze in Amsterdam ook. De uitslag was iets geflatteerd en nu zijn het nog steeds twee gelijkwaardige teams. Maar als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.”

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.