Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Zo mogen wij er nooit over denken’

Ajax won zondagmiddag vrij gemakkelijk met 1-7 bij Excelsior, maar Erik ten Hag reageert toch nog enigszins kritisch gezien het aantal kansen dat Ajax heeft weggegeven. “Op een gegeven moment komt er een bepaalde mate van passiviteit over de ploeg en dat gebeurt wel vaker. Maar ik denk dat we de wedstrijd wel goed zijn begonnen met de wil om een hoog tempo te spelen en we hebben vanaf het begin af aan ook kansen gecreëerd en dan weet je dat er ook een keertje eentje binnen gaat vallen.”

Bij een 0-3 voorsprong kwam Excelsior terug tot 1-3 en daarna kreeg de thuisploeg ook nog een goede kans op de aansluitingstreffer. “Excelsior kwam er een aantal keer goed uit, en dan staan wij niet goed in de restverdediging, laten wij hun in de counter komen en dat mag ons niet gebeuren. We moeten de eis aan onszelf opleggen om direct scherp te zijn”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sports.

Ten Hag werd gevraagd naar de overmacht die Ajax momenteel heeft in de Eredivisie samen met koploper PSV. “Het lijkt nu zo dat PSV en Ajax ver boven de rest staan, maar er zijn genoeg ploegen in de Eredivisie die het Ajax en PSV lastig kunnen maken. Op dit moment oogt het vrij makkelijk te gaan, maar zo mogen wij er nooit over denken. We hebben wel met 7-1 gewonnen, maar we krijgen wel een goal tegen en hadden er zelf tien moeten maken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.