Christian Eriksen wordt in verband gebracht met een zomers vertrek naar verschillende topclubs. De jonge Deen wordt moe van de vragen over zijn vertrek. Hij geeft aan dat de de situatie voor hem hetzelfde als een aantal maanden terug. Uiteindelijk geeft de creatieve middenvelder echter toch duidelijkheid. Het kampioenschap staat voorop en moet eerst behaald worden, daarna kijkt hij wel verder naar zijn eigen toekomst.

“Ik krijg wekelijks dezelfde vragen over mijn toekomst, maar ik heb er niets nieuws over te zeggen. Ik wil eerst kampioen worden met Ajax en dan zien we verder”, zegt de Deen in gesprek met Voetbal International. “Het is weer een heel aparte titelstrijd, spannend en interessant. En we willen de beker winnen en presteren in de Europa League.”

“Ik heb het gevoel dat wij steeds sterker worden”, vervolgt Eriksen. “Van Feyenoord wonnen we met 3-0 en de trainer gaf ons veldspel een 5,5. Moet je nagaan wat er gebeurt als we een 6 halen… En daarna zit er nog genoeg rek in. Rapportcijfers gaan tot 10 toch? Ik stop mijn energie liever in het verbeteren van ons spel dan in het praten over mijn toekomst.”

Reageren op dit bericht