Eriksen in beeld als opvolger Thiago bij Barça

Christian Eriksen is nog altijd speler van Ajax. De 21-jarige middenvelder staat al lange tijd in de belangstelling van vele buitenlandse topclubs, maar vooralsnog werd geen enkele club echt concreet. Zo wordt de Deen al wekenlang gelinkt aan Borussia Dortmund, maar de Duitsers azen op meerdere middenvelders. Nu is er mogelijk een andere optie voor Eriksen en dat is FC Barcelona. De Catalanen raken wellicht Thiago Alcantara kwijt aan Manchester United en de scouts hebben Eriksen op het lijstje gezet van opvolgers volgens het Spaanse Sport.

1351945921

De prioriteit van Barça ligt echter niet bij een middenvelder, maar bij een verdediger. Mocht Thiago vertrekken, dan ziet coach Tito Vilanova het ook zitten in Sergi Roberto, een talent uit eigen kweek. Eriksen is dus geen topprioriteit. Maar de Catalanen weten dat het een droom is van Eriksen om ooit voor Barcelona uit te komen. Door het grote transferbedrag voor Neymar kan de club het zich niet permitteren om nog veel geld uit te geven. De kans dat Eriksen de overstap maakt naar Spanje is dus niet heel groot.

Het is dus nog maar de vraag of de 36-voudig international Amsterdam gaat verlaten deze zomer. De aanvallende middenvelder, die het afgelopen seizoen goed was voor 13 doelpunten en 23 assists namens Ajax, heeft nog een contract tot medio 2014. Mocht hij in deze transferperiode niet vertrekken, dan wil Ajax Eriksen langer aan zich binden. Op die manier wordt voorkomen dat de Deen transfervrij de deur uitloopt.  

1. Dit kan naar het land der fabelen
2. Dat is voor een plek op de bank.
3. Zelfs Fabregas zit op de bank
4. Voor Eriksen een no go.

Barca moet hij pas doen als hij nog 4 jaar bij Ajax blijft spelen en direct de basis in kan bij Barca als Xavi is gestopt.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.