Christian Eriksen

Eriksen: “We kunnen veel beter, nu maakten we Ajax beter”

Christian Eriksen was niet te spreken over het resultaat en het spel van zijn team Tottenham Hotspur. De ex-Ajacied vond dat zijn team Ajax in het zadel hielp. Toch had de Deense international ook positieve gevoelens. Het weerzien met zijn oude club vond de middenvelder “speciaal”.

“Ik denk dat wij vandaag, zeker de eerste twintig minuten, slecht hebben gespeeld”, zegt Eriksen na afloop van Tottenham – Ajax (0-1) tegen Veronica. “Daarna ging het iets beter, maar nog steeds waren we niet scherp genoeg en hebben we niet genoeg kansen gecreëerd om terug te komen. We kunnen veel beter, nu maakten we Ajax beter. We kunnen nog veel verbeteren.”

Tottenham liet Ajax teveel in haar kracht komen, vindt de 27-jarige Eriksen. “De eerste twintig minuten kwamen we telkens te laat. We wisten dat ze in balbezit sterker zouden zijn, maar ook de intensiteit zonder bal was niet goed. De tweede helft ging het beter, omdat we wat directer gingen spelen.”

Eriksen kijkt al uit naar de return in Amsterdam. “Een heel slecht resultaat voor ons, maar het is wel leuk om tegen Ajax te spelen. Het is natuurlijk een geliefde club voor mij, dat maakt veel gevoelens los. Dat wordt nog leuk in Amsterdam. Dan moeten we het omkeren”, zo hoopt Eriksen.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.